به گزارش پایگاه خبری وب دا آذربایجان غربی
لزوم تغییر راهبردها از درمان محوری به پیشگیری محوری در ارتقاء سلامت دهان و دندان کودکان
این مطلب را مدیر گروه سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه عنوان کرد.
دکتر مهدی رضایی ترکمانی مدیر گروه سلامت دهان و دندانپزشک اجتماعی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه درگفتوگو با پایگاه خبری وبدا گفت: کودکان ۶ الی ۱۴ سال جز افراد آسیب پذیر بیماری های دهان و دندان بوده و در این گروه بیشتر شاهد پوسیدگی دندان هستیم.
دکتر رضایی افزود: یکی از عرصه های مهم آموزشی گروه سلامت دهان و دندانپزشک اجتماعی حضور دانشجویان دندانپزشکی در مدارس ابتدایی و ارائه آموزش صحیح مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و صبحانه سالم به دانش آموزان می باشد، همچنین بعد از انجام معاینات پزشکی برخی دانش آموزان برای معالجه به دانشکده دندانپزشکی معرفی می شوند.
وی با بیان اینکه دو اقدام برای پیشگیری بیماری های دهان و دندان انجام می گیرد که یکی از آن ها استفاده از وارنیش فلوراید است؛ این ماده باعث می شود تا مقاومت دندان در برابر پوسیدگی حداقل ۴۵ درصد افرایش یابد و دومین اقدام برای پیشگیری از بیماری های دهان و دندان استفاده از فیشورسیلانت بوده که به معنای پوشاندن شیارهای عمیق سطح جونده دندان است که این کار در دانشکده دندان پزشکی صورت می گیرد چون نیاز به محیط کار دارد.
وی اضافه کرد: استفاده از فیشورسیلانت به معنی مسواک نزدن نیست و ما همواره بر مسواک زدن دانش آموزان تاکید داریم.
دکتر رضایی توصیه کرد: در وهله اول پیشگیری بهتر ار درمان است و هزینه ای که ما برای پیشگیری صرف میکنیم خیلی کمتر از درمان دندان می باشد لذا والدین ضمن توجه جدی به بهداشت دهان و دندان دانش آموزان، بهتر است هر شش ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه نمایند.
وی یادآور شد: متاسفانه در کشور توجه زیادی به بحث آموزش و پیشگیری نمی شود، این در حالی که هزینه های درمان، بارمالی زیادی را بر مردم و دولت تحمیل می کند و در این مورد باید رسانه ها در خصوص بهداشت دهان و دندان و اهمیت آن اطلاع رسانی کنند.
مدیر گروه سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی دانشکده دندانپزشکی اظهار کرد: دانشجویان دندانپزشکی براساس برنامه آموزشی خود یک درسی به نام سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی دارند که رسالت این درس پیشگیری است.